Roadtrip Fjellene

Roadtrip Sierra Nevada – et av USAs vakreste områder

Sierra Nevada er en stor fjellkjede i indre deler av California på nærmere 700 kilometer fra sør til nord. Fjellkjeden og områdene rundt er skapt av geologiske prosesser over millioner av år og er svært vakre og kontrastfylte. Her finnes spektakulære fjell, noen av USAs beste alpinanlegg, tre nasjonalparker og vakre innsjøer. De mest kjente stedene i Sierra Nevada er Mount Whitney (USAs høyeste fjell utenom Alaska), nasjonalparken Yosemite med verdensarvstatus, samt den meget kjente attraksjonen Lake Tahoe – en stor innsjø beliggende nesten 2000 meter over havet. Bare Yosemite alene besøkes av nærmere 5 millioner turister hvert år.

El Capitan Yosemite

Klippeformasjonen El Capitan i Yosemite er et vakkert skue!

Roadtrip Yosemite California

Yosemite er en av USAs vakreste nasjonalparker, og den tredje mest besøkte nasjonalparken i USA. Parken er lokalisert omtrent fire timers kjøretur fra San Francisco, langs vestsiden av Sierra Nevada. Navnet Yosemite stammer fra indianerstammen som i flere tusen år har bodd i området. Parken er i dag kjent for sin fantastiske natur: Elver og fossefall, granittklipper, kupert skogsterreng og biologisk mangfold.

Parkens kjerneområde er den uformede dalen Yosemite Valley, og her finnes fasiliteter som restauranter, hoteller, butikker og guidede turer. Her finnes også besøkssenteret Yosemite Village som er det anbefalte utgangspunktet for utflukter i nasjonalparken. Her finnes restauranter, kart og informasjon om de forskjellige attraksjonene.

Den mest kjente attraksjonen i parken er Yosemite Falls. Dette er Nord-Amerikas høyeste (og en av verdens høyeste) fossefall på nesten 800 meter fra topp til bunn fordelt i tre mellom-fall. Fossen er mektigst og mest imponerende sent på våren grunnet snøsmelting i fjellet. Fossefallet kan enkelt beskues via Yosemite Lodge, mens veien til øverste del av fossefallet går via en omtrent fem kilometer lang, relativt bratt sti fra Camp 4.

Bestill overnatting i California nå!

Svært gode tilbud
Bonusovernattinger
Prismatch og døgnåpen kundeservice

Få opptil 50 % rabatt
hos hotels.comEn annen kjent attraksjon i Yosemite er Half Dome, en fjelltopp som ligner en stein delt i to, som blant annet kan beskues fra Half Dome-stien fra Yosemite Valley. Det kanskje mest spektakulære utsiktspunktet i Yosemite er Glacier Point, som ligger omtrent en times kjøretur fra selve Yosemite Valley i omtrent 2.200 meters høyde. Man kjører frem til parkeringen ved selve Glacier Point, og utsiktspunktet er en kort spasertur herfra. Fra Glacier Point har man fantastisk utsikt over Yosemite Valley, Half Dome samt store deler av fjellmassivet i Sierra Nevada.

Yosemite Valley

Yosemite byr på vakker natur – her innover Yosemite Valley

Andre kjente attraksjoner i Yosemite er Wawona (et historisk område med kjent hotell), Badger Pass (skisted), Crane Flat (skogsområde med bjørner) og Hetch Hetchy Valley (en litt mindre kjent dal enn Yosemite Valley, og startpunkt for mange tur-stier).

Yosemite nasjonalpark er tilgjengelig med bil hele året via en av de fire hovedveiene, men i høysesongen i sommermånedene er parken ofte full og det kan bli svært mye trafikk på de smale fjellveiene. Hvis man ønsker å besøke parken på denne årstiden, anbefaler vi å prøve å unngå helgene. Et alternativ som bør vurderes er å ta buss inn i parken, blant annet går det fast bussrute fra San Francisco.

Når det gjelder årstid anbefaler vi å besøke Yosemite fra mai og utover mot høsten, når parken er på sitt vakreste. I vinterhalvåret er tilgangen til parken til dels begrenset av snø. Vi anbefaler å sette av flere dager til besøket for å ha tilstrekkelig med tid. Ønsker man å bo sentralt ligger det flere hoteller i Yosemite Valley, men det fins også en rekke overnattingsmuligheter i utkanten av parken hvor prisnivået typisk vil være noe lavere. Parken har også en rekke telt-leire og campingplasser.

Glacier Point Yosemite

Spektakulær utsikt fra Glacier Point

Half Dome Yosemite

Den kjente toppen Half Dome i Yosemite med sitt karakteristiske utseende!

Tuolumne Meadows Yosemite

Vakkert landskap i området rundt Tuolumne Meadow

May Lake Yosemite

Bildet viser May Lake i Yosemite

Roadtrip Lake Tahoe California

En rundtur i innlandet i California og Sierra Nevada bør inkludere en tur innom Lake Tahoe-området. Lake Tahoe er en stor innsjø med fantastisk klart vann som ligger fire-fem timers kjøretur nordover fra Yosemite, på grensen til delstaten Nevada. Innsjøen er 35 km lang, og vannet holder badetemperatur i sommermånedene. Emerald Bay regnes som det fineste området ved innsjøen.

I tillegg til fantastisk natur og utsikt, finnes det en rekke kasinoer, gode shoppingmuligheter og restauranter i området. Sett bort fra selve innsjøen, er byen South Lake Tahoe den mest kjente turistattraksjonen. Ikke langt unna South Lake Tahoe ligger dessuten skistedet Heavenly Valley.

Secret Beach på Lake Tahoe

Fra Secret Beach på Lake Tahoe

Dagsaktuelle hotelltilbud Lake Tahoe:

Ski og alpinsteder i California

De alpint-interesserte som besøker California i vinterhalvåret finner en rekke skisteder av meget høy kvalitet i Sierra Nevada-området. Noen av de beste skistedene i California er:

– Mammoth Mountain Ski Area: 28 heiser og høyeste punkt 3.369 meter over havet

– Squaw Valley – Alpine Meadows: Ved Lake Tahoe, kjent som arrangørsted for Vinter-OL i 1960. 30 heiser og høyeste punkt 2.760 meter over havet

– Heavenly Mountain Resort: Ved Lake Tahoe. 30 heiser og høyeste punkt 3.069 meter over havet

– Kirkwood Mountain Resort: Noen mil sør for Lake Tahoe. 15 heiser og høyeste punkt 3.000 meter over havet

Alpintsted California Squaw Valley

Alpintstedet Squaw Valley i California, der Vinter-OL ble arrangert i 1960

For hotelltips til din reise til Sierra Nevada-området, se siden for hotellanbefalinger Sierra Nevada

God Reise!