Roadtrip Skogene

Roadtrip nordkysten – den rolige delen av California

Områdene nord for San Francisco er ikke blant de mest kjente og besøkte delene av California, men byr likevel på flere storslåtte opplevelser. Her er det veier hvor man kan kjøre kilometervis uten å møte andre biler, og det er skogsområder hvor man kan gå i dagevis uten å møte andre mennesker. I sommerhalvåret bærer temperaturen langs kysten preg av det kalde havvannet, og det blir ofte ikke mer enn 15 grader på dagtid i denne delen av California. Men noen kilometer inn i landet fra kysten blir det raskt gjerne 10 gradere varmere. Noen av mest kjente stedene og attraksjonene i de nordlige deler av California er parkområdet Reyes National Seashore, veien Avenue of the Giants, Humboldt Redwoods State Park, byene Eureka, Mendocino, Ferndale og Crescent, samt nasjonalparken Redwood. Vi anbefaler å sette av omtrent fem dager til roadtrip i denne litt roligere delen av California.

Anbefalte attraksjoner California nord

Et fint utgangspunkt for roadtrip i områdene nordover er San Francisco. Stedene som anbefales i denne reiseguiden ligger lengre og lengre nord for San Francisco, og kan dermed besøkes etter hvert som man kjører nordover. En kort kjøretur over Golden Gate-broen og litt nordover fra San Francisco ligger Point Reyes National Seashore, et vakkert parkområde og halvøy ved kysten. Her finner man fantastiske klipper som stuper ned i havet, dype skoger, et rikt dyreliv og rene strender. Halvøya har et stort nettverk av stier perfekte for fotturer.

Point Reyes National Seashore California

Fra vakre Point Reyes National Seashore

Omtrent tre timers kjøring videre nordover ligger den lille, sjarmerende byen Mendocino, med omtrent 1000 innbyggere. Byen er et populært helgeutfartssted fra San Francisco, og mange artister og kunstnere holder til her. Viktige attraksjoner i byen er den fine kyststrekningen, samt parken Van Damme.

Bestill overnatting i California nå!

Svært gode tilbud
Bonusovernattinger
Prismatch og døgnåpen kundeservice

Få opptil 50 % rabatt
hos hotels.comOmtrent to timers kjøring nordover fra Mendocino ligger veien Avenue of the Giants, vei nummer 254. Dette er en 50 kilometer lang rolig vei, hvor man kan se mange Redwood-trær: Verdens største tre-type som kan bli over 100 meter høy! I tillegg er det flere små byer og campingplasser langs veien. En av de bedre parkene å se de gigantiske Redwood-trærne i er Humboldt Redwoods State Park, som ligger langs Avenue of the Giants. Inngang til parken koster fra 5 dollar per bil og er åpen på dagtid.

Humboldt Redwoods nasjonalpark California

En av de bedre parkene langs Avenue of the Gigants er Humboldt Redwoods State Park

Videre nordover er det bare fem mil til byen Ferndale, kjent for sin historiske bebyggelse i viktoriansk stil. Den eventyraktige byen har sitt sentrum langs Main Street, og her ligger det en rekke butikker og gallerier.

Shaw House Ferndale California

Den kjente bygningen Shaw House i viktoriansk stil som er typisk for byen Ferndale

Neste anbefalte stopp på veien nordover er byen Eureka, som ligger omtrent to timers kjøring fra Ferndale. Dette er en av de største og mest livlige byene på nordkysten av California med nesten 30.000 innbyggere. En av byens mest kjente bygninger er Carson Mansion, et privateid hus i viktoriansk stil som ikke er åpent for publikum, men som kan sees på 143 M Street.

Carson Mansion Eureka California

Carson Mansion er den mest kjente bygningen i Eureka

Neste anbefalte stopp på ruten er Redwood National & State Parks, som ligger to timers kjøring nord for Eureka. Redwood nasjonalpark et verdensarvsted på 450 kvadratkilometer, og i parken finnes 45 % av alle resterende Redwood-tær. Noen av de største severdighetene i parken er:

– Lady Bird Johnson Grove: En kort spasertur gjennom område med gamle Redwood-trær

– Tall Trees Grove: Her finnes det som lenge var ansett å være verdens høyeste tre, Libbey Tree, som er hele 112 meter høyt!

– Elk Prairie: Kjent, åpent landskap hvor man ofte kan få øye på store hjorte-dyr

Videre nordover fra Redwood nasjonalpark er det bare noen kilometers kjøring til Crescent, en by med omtrent 8000 innbyggere. Byen er kjent for sin fine kystvei, samt akvariet Ocean World. Dette er også California sin nordligste by og ligger bare noen kilometer fra delstaten Oregon.

God Reise!