San Diego

Reise San Diego – California på sitt beste

San Diego er USA sin åttende største by, og Californias nest største by etter Los Angeles. Byen ligger helt sørvest på det kontinentale USA, noen mil nord for den meksikanske grensen. Den sørlige beliggenheten gir byen et fantastisk klima med rundt 20 grader året rundt! San Diego tar i mot over 32 millioner turister hvert år, og de fleste velger å besøke Balboa Park, San Diego Zoo, Sea World, samt noen av de fantastiske strendene. San Diego sin nære tilknytning og beliggenhet til Mexico gjør byen til godt utgangspunkt for en dagstur til Tijuana rett over den meksikanske grensen. Dette er en by med behagelig atmosfære, med hyggelig og svært avslappet stemning.

San Diego skyline

San Diego skyline en sen aprilkveld

San Diego: Attraksjoner – Se og Gjøre:

Balboa Park: Et vakkert parkområde midt i San Diego, rett nord for Downtown. Her finnes blant annet botaniske hager, åpne plasser, det historiske Old Globe Teateret, samt nærmere 20 museer. Besøk for eksempel Museum of San Diego History, der man kan se gjenstander og utstillinger som forteller historien til San Diego by. For bilinteresserte kan San Diego Automotive Museum anbefales, der mange av verdens mest kjente biler står utstilt. Ved inngangen til området i El Prado-gaten ligger et besøkssenter der man kan kjøpe adgangspass til en rekke av områdets attraksjoner, blant annet et ukespass til omtrent 30 dollar. For dem som reiser med barn anbefales et besøk til…

San Diego Zoo

Kjempepanda i San Diego Zoo

San Diego Zoo: …som også ligger i Balboa Park. En gigantisk dyrepark, av mange regnet som en av verdens beste. Her finnes over 800 forskjellige dyrearter, over 4000 dyr, og blant annet en av de største gruppene av kjempepandaer utenfor Asia. Det anbefales å sette av en hel dag til besøket av dyreparken.

Sea World: Sea World er San Diegos mest kjente attraksjon og denne må man ikke gå glipp av! Parken ligger noen kilometer nord for San Diego sentrum i Mission Beach-området, og er kanskje best kjent for sine spekkhogger-show som kalles Shamu Adventure. Det finnes over 200 dyrearter i parken, og i tillegg en rekke karuseller og berg-og-dalbaner. Det er obligatorisk å få med seg Dolphin Discovery, Fools with Tools (sjøløveshow), Shark Encounter, samt Penguin Enconter – en fantastisk Antarktis-utstilling blant annet med over 400 pingviner. Vi anbefaler å sette av en hel dag til parkbesøket.

Old Town: I dette området ble San Diego grunnlagt av europeiske innvandrere fra ca. år 1820 og området består i dag av restaurerte og gjenskapte bygninger. Dette er et svært livlig og hyggelig område med en rekke shoppingmuligheter og restauranter. Junipero Serra Museum tilbyr utstillinger som viser hvordan livet var i gamle Old Town og et tårn som gir god utsikt over området – dette museet er verdt å avlegge et besøk. Man kan også melde seg på en av de mange guidede gåturene rundt i Old Town. Flere av disse er gratis.

Bestill hotell i San Diego nå!

Svært gode tilbud
Bonusovernattinger
Prismatch og døgnåpen kundeservice

Få opptil 50 % rabatt
hos hotels.comUtflukt til Mexico, Tijuana: San Diego er sannsynligvis den byen i USA som tilbyr best utgangspunkt for dagsutflukter til Mexico. Den enkleste reisemåten er å ta toget fra Downtown San Diego og helt ned til grensen – togturen tar bare 45 minutter. Fra togstasjonen er det 5 minutter å gå til selve grenseovergangen, og når man er over på den meksikanske siden av grensen kan man enten gå inn til Tijuana (tar omtrent 20 minutter), eller ta taxi (omtrent 5 minutter). Kontrastene mellom rike California og fattige Tijuana er store, og på kveldstid anbefales det å holde seg i rundt Av. Revolucion – den viktigste shoppinggaten i Tijuana. Viktig: For dem som har leid bil i USA, skal man huske på at de færreste har bilforsikring for Mexico inkludert. Dette må som regel derfor kjøpes spesifikt dersom man ønsker å ta med leiebil fra USA over grensen.

Strender: San Diego byr på noen av USAs fineste og beste strender. Her finnes kilometer på kilometer med nydelige, hvite strender, perfekte for bading, surfing og strandliv. Litt sør for San Diego finner man flere bra strender rundt Imperial Beach. Like utenfor San Diego sentrum på Coronado ligger Coronado Beach, som mange ganger er kåret til en av USAs beste strender. I området nord for San Diego i Sea World-området finner man også flere svært gode strender, blant annet Mission Beach. Noen kilometer lenger nord for Mission ligger den kjente La Jolla Cove, klippeområde med en strand med mye liv i havet som gjør den godt egnet for å snorkle.

San Diego Lajolla

Fra Oceanography Pier på La Jolla

San Diego Balboa Park

Den botaniske bygningen i Balboa Park, San Diego

 

San Diego: Mat og drikke:

San Diego Old Town

Produksjon av tortilla i Old Town, San Diego

Som andre store byer, tilbyr San Diego et bredt spekter av nasjonale og internasjonale retter. Noen svært populære restauranter i San Diego er Parma Cucina Italiana (italiensk), Snooze (svært populær frokostrestaurant), Saigon on Fifth (vietnamesisk) og The Red Door (amerikansk).

I Old Town finner man flest meksikanske restauranter, men også flere italienske. En god restaurant for meksikansk mat i Old Town er Casa De Reyes – her er det også levende musikk. En meget populær italiensk restaurant i Old Town er Pizza Bella Italian Bistro.

For de matinteresserte kan det være aktuelt med et besøk til markedet med organisk mat i bydelen Point Loma.

Mange mikrobryggerier holder for øvrig til i San Diego, blant annet AleSmith Brewing Company, Stone Brewing Company og Green Flash Brewing Company. Man kan få kjøpt øl fra disse lokale bryggeriene på en rekke av San Diego sine barer og puber.

Dagsaktuelle hotelltilbud i San Diego:

San Diego: Shopping:

I San Diego finnes en rekke shoppingmuligheter for enhver lommebok. Det beste området finner man i Old Town/Misson Valley, og de mest kjente og beste kjøpesentrene er Fashion Valley og Westfield Mission Valley.

I Downtown ligger det kjente kjøpesenteret Horton Plaza, og kjøpesenteret Westfield UTC i La Jolla er også verdt et besøk. Er man interessert i mindre butikker og mer unik og lokal shopping, finner man slike butikker i Downtown-området samt i områdene tilknyttet strendene.

For hotelltips til din reise til San Diego, se siden for hotellanbefalinger San Diego

God Reise!