Fly

Fly til San Francisco – Los Angeles – Las Vegas

Avstanden mellom Oslo i Norge og Los Angeles sentralt i California er omtrent 850 mil. En reise fra Europa til California innebærer derfor en lang flyreise på omtrent 11 timer. For tiden er det kun Norwegian som tilbyr direktefly til California fra Norge. Er man åpen for en mellomlanding vil prisene ofte være noe lavere, og det er flere aktører å velge mellom. Noen av de aktuelle rutene nevnes her.

Fly Oslo Gardermoen – San Francisco:

San Francisco har to store internasjonale flyplasser rett utenfor selve byen. San Francisco International Airport ligger 21 kilometer sør for San Francisco sentrum, mens Oakland International Airport ligger 36 kilometer øst. Det er enkelt å komme seg fra begge flyplasser med buss, taxi og leiebil.

Norwegian tilbyr som eneste flyselskap direkteruter til San Francisco fra Norge. For tiden tilbyr Norwegian direkteflyvninger til San Francisco hver tirsdag og lørdag med sine flunkende nye Dreamliner-modeller. Øvrige ukedager tilbyr Norwegian flyvninger til San Francisco med mellomlanding i London. Norwegian lander på Oakland International Airport. For oppdatert informasjon om Norwegian sitt tilbud, se Norwegian fly San Francisco

SAS opprettet i 2013 flyrute direkte fra Oslo, via København til San Francisco med daglige avganger. SAS-ruten går til San Francisco International Airport. For mer informasjon om denne ruten, oversikt over lavpriskalender og rimelige billetter samt bestilling, se SAS fly San Francisco

Fly Oslo Gardermoen – Los Angeles:

Los Angeles International Airport er den største og viktigste flyplassen i Los Angeles og en av verdens travleste flyplasser. Dette er en svært sentralt plassert flyplass «midt i byen» med kort avstand til sentrale områder i Los Angeles som Santa Monica, Beverly Hills og Downtown. Det er gode kollektivmuligheter både med buss og tog fra flyplassen.

Norwegian er for tiden det eneste flyselskapet som tilbyr direkteruter til Los Angeles fra Norge. Norwegian flyr for tiden direkterute fra Oslo til Los Angles hver onsdag og søndag med sine Dreamliner-modeller. Øvrige ukedager tilbyr Norwegian flyvninger til Los Angeles med mellomlanding i København eller Stockholm. Norwegian lander på Los Angeles International Airport.

Fra sommeren 2016 starter SAS opp sin nye direkterute fra Stockholm til Los Angeles som flyr hver dag i sommermånedene. Reisende fra Norge er da avhengig av først å komme seg til Stockholm, slik at man fortsatt må påregne en mellomlanding. Se SAS fly Los Angeles for mer informasjon om dette tilbudet. SAS lander på Los Angeles International Airport.

Fly Oslo Gardermoen – Las Vegas:

Hovedflyplassen i Las Vegas heter McCarran International Airport og ligger bare noen minutters kjøring fra The Strip – den verdensberømte hotell-gaten og turistsentrum i Las Vegas. Det er for tiden ingen direkteruter fra Norge til Las Vegas, så man er avhengig av minst en mellomlanding.

Norwegian har nylig opprettet en direkterute fra København til Las Vegas, med flyvninger hver tirsdag og lørdag med Dreamliner-modellen. Reisende fra Norge er da avhengig av først å komme seg til København. Norwegian lander på McCarran International Airport.

SAS har også flyruter til Las Vegas fra Norge, med mellomlanding blant annet på New York International Airport. SAS lander på McCarran International Airport.

Artikkelen ble sist oppdatert i januar 2016

God flyreise til California!