Hotell San Francisco

San Francisco besøkes årlig av nærmere 20 millioner turister og tilbyr et bredt utvalg av familie-, luksus- og forretningshoteller. San Francisco er en kompakt by samlet over et lite område, med gangavstand mellom mange av attraksjonene. Men byen består av flere bydeler og områder, og hvor man velger å bo på hotell bør til en viss grad avhenge av hva man ønsker å se og gjøre når man er på besøk.

For besøkende som ønsker nærhet til sjøen, kaiområdet og enklest mulig adkomst til Alcatraz-fergene anbefaler vi et overnattingssted rundt Fisherman’s Wharf. Mange av de store kjedene i USA er representert i dette området, og overnattingsprisene går for å være blant de høyere i San Francisco. I området rundt Fisherman’s Wharf finnes også de beste fiskerestaurantene i byen.

For de kulturinteresserte er Civic Center-området et bra alternativ, her ligger blant annet San Francisco symfoni, opera og ballett. Denne bydelen er dessverre belastet med noe kriminalitet, så her må man være nøye når man velger hotell. En del overnattingssteder markedsfører seg med svært lave priser med beliggenhet rett ved Union Square, men vær nøye med å vurdere kvaliteten på forhånd.

Nob Hill rett nord for Union Square regnes som et av de mest velstående områdene i San Francisco, og her ligger mange av luksushotellene i byen. Mange av overnattingsstedene tilbyr fantastisk utsikt over byen, og den sentrale beliggenheten gjør at det er kort vei til de fleste attraksjoner. Dette er blant de dyreste områdene å overnatte i San Francisco.

De aller fleste som besøker San Francisco velger imidlertid å bo i Union Square-området, som er selve sentrum av byen. Union Square ligger helt sentralt plassert i San Francisco, med en rekke shoppingmuligheter og gangavstand til en rekke av byens attraksjoner. Det er ofte fullbooket i Union Square, så et godt tips er å være tidlig ute med bestilling.

Ved booking av overnatting i San Francisco anbefaler vi å sjekke hvilke avgifter som eventuelt kommer i tillegg til den oppgitte prisen. Sjekk for eksempel hva parkering koster (det er generelt dyrt å parkere i San Francisco!), om trådløst internett er inkludert, og om overnattingsstedet tilbyr gratis frokost. Les mer om hotellavgifter i USA på siden for hotell Los Angeles

Ønsker du flere anbefalinger til denne fantastiske byen, se siden for reisetips til San Francisco

Artikkelen er videre delt opp i anbefalinger for tre, fire og femstjerners hoteller, her finnes dermed tips for de fleste budsjetter.

Anbefalinger 3-stjernes hotell:


The Donatello – \bigstar\bigstar\bigstar

The Donatello er et meget populært 3-stjernes hotell svært sentralt plassert i San Francisco. Hotellet ligger fint plassert bare noen minutters gange fra shoppingområdet Union Square i Post Street. Dette overnattingsstedet tilbyr ikke frokost, men det finnes en rekke frokostmuligheter i gaten utenfor. The Donatello får svært gode tilbakemeldinger av de besøkende, mye på grunn av sin gode beliggenhet. Her finnes air conditioning, treningssenter og døgnåpen resepsjon. I gaten utenfor finnes en rekke cafeer, restauranter og shoppingmuligheter.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,4 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / NEI
Byggeår: 1959
Basseng: NEI
Pris: Fra ca. 1.500 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i San Francisco


Kensington Park – \bigstar\bigstar\bigstar

Kensington Park er et meget bra 3-stjerners hotell med svært god beliggenhet 200 meter fra Union Square i Post Street. Her kan man velge i et bredt utvalgt av romtyper, for eksempel om man ønsker en eller to dobbetlsenger. Det er ikke frokostmuligheter på Kensington Park, men i gaten utenfor ligger det en rekke restauranter og cafeer. Her tilbys døgnåpen resepsjon, gratis trådløst internett og tilgang til treningsfasiliteter i annen bygning. Det er omtrent 600 meter å gå fra hotellet til det kjente kjøpesenteret Westfield San Francisco Center.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,1 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / NEI
Byggeår: 1925
Basseng: NEI
Pris: Fra ca. 1.400 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i San Francisco


Courtyard San Francisco Fisherman’s Wharf – \bigstar\bigstar\bigstar

Courtyard San Francisco Fisherman’s Wharf et meget populært 3-stjernes hotell som ligger plassert litt utenfor selve bykjernen av San Francisco noen hundre meter fra Fisherman’s Wharf. Courtyard passer best for dem som ønsker å bo nærmere sjøen. Her er det enkel tilgang til kaiområdet, fergene ut til den tidligere fangeøya Alcatraz og ikke minst det populære turistområdet Fisherman’s Wharf.  Dette overnattingsstedet tilbyr frokost mot avgift, men det er også en rekke cafe- og restaurantmuligheter i umiddelbar nærhet. Her er det i tillegg et mindre treningssenter, døgnåpen resepsjon og gratis trådløst internett.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,3 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (koster fra 13 dollar)
Basseng: NEI
Pris: Fra ca. 1.500 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i San Francisco


Fusion – \bigstar\bigstar\bigstar

Fusion er et bra og litt rimeligere 3-stjernes hotell med bra beliggenhet i teater-distriktet i San Francisco, omtrent 400 meter fra Union Square. Her tilbys flere romtyper, med valg mellom Queen- og Kingsize-seng og rom med en eller to senger. Hotellet har frokost inkludert i prisen, man henter mat i et eget rom og tar med maten til rommet. Frister ikke dette, er det en rekke cafeer og restauranter i gaten rett utenfor i tillegg til en rekke shoppingmuligheter. Fusion har også gratis trådløst internett, treningsfasiliteter og døgnåpen resepsjon.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 3,5 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (gratis)
Basseng: NEI
Pris: Fra ca. 800 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i San Francisco


Bestill hotell i San Francisco nå!

Svært gode tilbud
Bonusovernattinger
Prismatch og døgnåpen kundeservice

Få opptil 50 % rabatt
hos hotels.comAnbefalinger 4-stjernes hotell:


Clift  – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

Clift er et meget bra, trendy  4-stjerners designhotell med svært sentral beliggenhet ved Union Square i Geary Street. Clift tilbyr flere forskjellige romtyper, og er i tillegg kjent for sin populære Redwood-bar. Her finnes dessuten restaurant med en bra frokostbuffe, denne koster fra 26 dollar pr. person. For dem som ikke ønsker å spise frokost i restauranten finnes en rekke alternativer i gaten utenfor. Her er det fullt utstyrt treningssenter, air conditioning og døgnåpen resepsjon. Clift ligger omtrent 700 meter fra det kjente kjøpesenteret Westfield San Francisco Center.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,1 av 5,0
Internett/frokost: JA (fra 15 dollar) / JA (fra 26 dollar)
Byggeår: 1915
Basseng: NEI
Pris: Fra ca. 1.500 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i San Francisco


The Scarlet Huntington – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

The Scarlet Huntington er et meget bra 4-stjernes overnattingssted som er svært populært blant de besøkende. Hotellet har en god beliggenhet i sentrum av San Francisco i California Street, like ved Chinatown og omtrent 800 meter fra shoppingområdet Union Square. Hotellet har dessuten eget spa og et fint innendørs basseng som gjestene har tilgang til. The Scarlet Huntington tilbyr flere forskjellige romtyper – mange av dem med fantastisk utsikt over San Francisco by. Her finnes dessuten treningssenter, døgnåpen resepsjon og air conditioning.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,6 av 5,0
Internett/frokost: JA (fra 15 dollar) / JA (mot tillegg)
Byggeår: 1924
Basseng: JA (innendørs)
Pris: Fra ca. 2.500 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i San Francisco


The Marker San Francisco – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

The Marker er et svært bra 4-stjernes overnattingssted med meget sentral beliggenhet 400 meter fra Union Square i Geary Street. Hotellet tilbyr en rekke romtyper, alt fra enkle standardrom til store suiter – alle nylig oppusset. The Marker har også et svært populært tilbud med gratis utleie av sykler og vinsmaking. Det er kort gangvei til restauranter og shopping, det er for eksempel bare 700 meter å gå til kjøpesenteret Westfield San Francisco Center. Her finnes dessuten treningsfasiliteter, døgnåpen resepsjon og air conditioning.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,3 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (gratis)
Basseng: NEI
Pris: Fra ca. 1.800 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i San Francisco


Taj Campton Place – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

Taj Campton Place er et svært bra 4-stjernes hotell med fantastisk beliggenhet i San Francisco sentrum, praktisk talt på Union Square. Herfra er det meget kort vei til en rekke restauranter og shoppingmuligheter. Overnattinggstedet tilbyr en rekke romtyper, alt fra enkle standardrom til store luksuriøse suiter. Her er det helsestudio med treningsfasiliteter, døgnåpen resepsjon og air conditioning. Vi kan dessuten anbefale et besøk på en av Taj Campton Place sine meget bra restauranter. Mest kjent er restauranten The Campton Place, Bistro & Bar som har en stjerne i Michelinguiden.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,5 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (koster fra 25 dollar)
Byggeår: 1981
Basseng: NEI
Pris: Fra ca. 2.300 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i San Francisco


Dagsaktuelle hotelltilbud i San Francisco:

Anbefalinger 5-stjernes hotell:


The Ritz-Carlton – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

The Ritz-Carlton er en del av luksuskjeden Ritz Carlton, og er et fantastisk 5-stjerners hotell med meget god beliggenhet i Nob Hill. Det er omtrent fem minutters gange til Union Square, og kort gangvei til en rekke av San Francisco sine kjente attraksjoner. Ritz Carlton har i kåringer kommet ut blant de beste overnattingsstedene i San Francisco! I første etasje ligger det et stort spa, og hotellets svært gode restaurant heter Parallel 37. Rommene er romslige og oppleves luksuriøse. Ritz Carlton har også fullt utstyrt treningssenter, døgnåpen resepsjon og air conditioning. Dessuten er utsikten utover byen helt fantastisk!

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,4 av 5,0
Internett/frokost: JA (koster fra 15 dollar) / JA (mot avgift)
Basseng: NEI
Pris: Fra ca. 4.000 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i San Francisco


The Fairmont San Francisco – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

The Fairmont San Francisco er et klassisk, meget bra 5-stjernes hotell med sentral beliggenhet på toppen av Nob Hill i sentrum av San Francisco. The Farimont er et historisk overnattingssted som er over 100 år gammelt, men rommene ble nylig pusset opp og fremstår med svært høy standard. Fra rommene er det storslått utsikt over San Francisco by – av eksperter rangert sin en av de beste hotellutsiktene i USA! Her finnes dessuten spa og helsesenter, og dette er samlet i område Active Sports Clubs. Her er det hele tre spisesteder, hovedrestauranten er den verdenskjente The Tonga Room & Hurricane Bar og her serveres det asiatisk mat av svært høy kvalitet. The Fairmont ligger snaue 10 minutters gange fra shoppingområdet Union Square. The Fairmont har blitt brukt til å filme scener i en rekke filmer, for eksempel The Rock.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,4 av 5,0
Internett/frokost: JA (fra 14 dollar) / JA (fra 19 dollar)
Byggeår: 1907
Basseng: JA
Pris: Fra ca. 2.900 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i San Francisco


Four Seasons San Francisco – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

Four Seasons er et nyere, topp moderne 5-stjerners hotell med svært sentral beliggenhet ved Market Street og Union Square. Four Seasons regnes som et av de mest populære luksushotellene i San Francisco. Four Seasons kan by på et svært populært spa, og en bra restaurant – men ønsker man ikke å spise på denne finnes det en rekke spisesteder i gaten rett utenfor. Four Seasons tilbyr en rekke forskjellige romtyper, så her finner man akkurat det som passer. Her finner man også treningssenter, døgnåpen resepsjon og air conditioning.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,5 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (koster fra 30 dollar)
Byggeår: 2001
Basseng: JA
Pris: Fra ca. 3.600 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i San Francisco


Fairmont Heritage Place, Ghirardelli Square – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

Fairmont Heritage Place er et nesten nytt (2008), 5-stjerners leilighetshotell som ligger i området rundt Ghirardelli Square like ved Fisherman’s Wharf. Fairmont ligger noe utenfor sentrum av selve San Francisco, men har en meget bra plassering for dem som ønsker å bo nærme sjøen og kaiområdet. Her er det også litt roligere enn i selve sentrum. Gjestene kan velge mellom suiter med en, to eller tre soverom – og alle suitene har fullt utstyrt kjøkken og stue. Her finnes ikke egen restaurant, men det er et bredt utvalg av restauranter i gangavstand i Ghirardelli Square. Overnattingsstedet har gratis trådløst internett, og en bra, gratis frokost er inkludert i prisen.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,6 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (gratis)
Byggeår: 2008
Basseng: NEI
Pris: Fra ca. 4.400 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i San Francisco

Alle bilder fra hotels.com