San Jose

Reise San Jose California – Teknologihovedstaden

San Jose er den tredje største byen i California, og USA sin tiende største by. Byen ligger syv mils reise sør for San Francisco og byen er nært knyttet opp mot Silicon Valley – teknologihovedstaden der gigantiske IT-selskaper som Hewlett-Packard, Cisco og Google har sine hovedkontorer. Men San Jose er mer enn Silicon Valley, byen byr også på en unik sjarm som henger igjen fra dens spanske røtter. Her finnes en rekke attraksjoner for både for barnefamilier og de kulturinteresserte.

San Jose California: Attraksjoner – Se og Gjøre:

Her følger en gjennomgang av en del populære turistattraksjoner i San Jose.

Raging Waters: Raging Waters er et stort badeland rett utenfor sentrum av San Jose. En garantert suksess for dem som reiser med barn!

Rosicrucian Egyptian Museum: Rosenkorsets egyptiske museum er grunnlagt av Rosekorsordenen og befinner seg midt i San Jose by. Her kan man se en av de største utstillingene av oldtidsgjenstander fra Egypt i USA. Museet passer for dem som er interessert i kultur, filosofi og teknologi fra oldtids Egypt.

Rosicrucian Egyptian Museum San Jose

Fra inngangen til Rosicrucian Egyptian Museum

Winchester Mystery House: Utforsk avdøde Sarah Winchester sin store bolig, med antikviteter, gamle lysekroner av sølv og gull, samt en rekke ganger og trapper som ikke fører noe sted. En spennende og litt annerledes opplevelse, som ikke er tillatt for barn under 9 år.

Dagsaktuelle hotelltilbud i San Jose:

Happy Hollow Park and Zoo San Jose

Fra Happy Hollow Park and Zoo

Happy Hollow Park and Zoo: En liten dyre- og fornøyelsespark I sentrum av San Jose. Passer best for yngre barn. For mer informasjon kan man ta en kikk på parkens hjemmeside.

San Jose Heritage Rose Garden: Vakker rosehage i sentrum av San Jose. Hagen ble opprettet i 1995, blir vedlikeholdt på frivillig basis, og har over 5000 rosebusker. Dette er et perfekt sted å nyte medbrakt lunsj, det er bare å slå seg ned på en av de mange benkene.

California Theatre: Fantastisk, nyoppusset teater midt i kjernen av San Jose by med stor, åpen vestibyle, flott interiør og imponerende akustikk. Teateret tilbyr konserter, operaer og filmfremvisninger. Se hjemmeside for aktuelt program.

Children’s Discovery Museum: Museum midt i sentrum av San Jose beregnet for barn, og utstillingene dreier seg om alt fra teknologi til kunst. Største attraksjon på dette museet er vannutstillingen, som lærer om egenskapene til vann blant annet gjennom et eget kanalsystem.

Utenfor San Jose: Santa Clara: Santa Clara er en by rett vest for San Jose med omtrent 100.000 innbyggere, som praktisk talt ligger midt i Silicon Valley. Her kan vi anbefale et besøk på Intel Museet der kan man lære om lokal historie og fremveksten av Silicon Valley. Museet har gratis inngang. Vi kan også anbefale en tur i fornøyelsesparken Californias Great America. For dem som ønsker en fysisk aktivitetsform, kan man teste San Tomas Aquino/Saratoga Creek Trail som er en del av et nettverk med sykkelstier der man også kan leie sykler og på den måten se mer av byen.

For de shoppinginteresserte anbefales Westfield Shopping Town at Valley Fair, som regnes som det beste i Santa Clara.

I Santa Clara er det stort utvalg av butikker

Utenfor San Jose: Palo Alto: Palo Alto er en liten by nordvest for San Jose, et par mil i retning San Francisco med i overkant av 60.000 innbyggere. Byen er mest kjent for Stanford University – en av verdens mest prestisjefulle utdanningsinstitusjoner. Dette er også byen sin største attraksjon. Her finnes blant annet en rekke skulpturer, for eksempel i den kjente New Guinea Sculpture Garden. Baylands Nature Preserve er en annen attraksjon i Palo Alto, et avslappende reservoar-område som er perfekt for gå- og sykkelturer. Beste shoppingmuligheter i Palo Alto finner man i Stanford Shopping Center, med omtrent 150 butikker, for eksempel Neiman-Marcus, Nordstrom’s, Bloomingdale og Macy’s.

San Jose California: Mat og drikke:

Som andre store byer, tilbyr San Jose et bredt spekter av nasjonale og internasjonale retter. Noen svært populære restauranter i sentrum av San Jose er:

Falafel Drive-In: Mat med inspirasjon fra Middelhavet og gresk mat

Dia de pesca, day of fishing: Meksikansk mat med fokus på sjømat

Korean Palace: Autentisk, koreansk mat

Siam Fine Thai Cuisine: Liten restaurant med få bord, men kjent for god mat

Paolo’s Restaurant: Populær italiensk restaurant

San Jose California: Shopping:

I San Jose finnes en rekke shoppingmuligheter. Westfield Shopping Town at Valley Fair er områdets største shoppingsenter med over 250 butikker. Shoppingsenteret Santana Row ligger bare noen hundre meter fra Valley Fair og er kjent for sine luksusbutikker og flere svært populære restauranter.

For hotelltips til din reise til San Jose, se siden for hotellanbefalinger San Jose

God Reise!