Hotell Highway 1

Veistrekningen langs kysten av California fra San Francisco til Los Angeles heter Highway 1, og er kjent som en av verdens vakreste bilturer. Highway 1 er en svært populær strekning og ruten besøkes årlig av millioner av turister. Det er en rekke attraksjoner langs veien, og man kan bruke alt fra noen dager til flere uker på strekningen. Denne siden tar for seg hotelltips på en del av de mest populære stoppestedene, og anbefalingene kommer i rekkefølge der man starter turen i San Francisco og kjører sørover til Los Angeles. Første overnattingsted man bør vurdere på veien sørover langs Highway 1 er den koselige kystbyen Santa Cruz.

For flere anbefalinger og tips for en vellykket tur, besøk siden for Roadtrip Highway 1

For å finne anbefalte overnattingssteder i San Francisco og Los Angeles, se disse sidene: hotell San Francisco og hotell Los Angeles

Husk å sjekke hvilke avgifter som eventuelt kommer i tillegg til den oppgitte prisen ved booking av overnatting.  Sjekk for eksempel hva parkering koster, om trådløst internett er inkludert, og om overnattingsstedet tilbyr gratis frokost. Les mer om avgifter i USA på siden for hotell Los Angeles

1. Santa Cruz


Dream Inn Santa Cruz – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

Dream Inn Santa Cruz er et meget bra 4-stjernes hotell med en fantastisk beliggenhet på Santa Cruz-stranden. Fra Dream Inn er det bare noen hundre meter til den kjente strandpromenaden i byen, og Santa Cruz Pier ligger rett ved. I tillegg til den fine beliggenheten ved stranden, kan gjestene nyte det populære utendørs bassengområde. På stranden kan man leie surfebrett og få opplæring i surfing. Dream Inn tilbyr en rekke romtyper fra enkle standardrom til luksuriøse suiter. Her er det i tillegg air conditioning, døgnåpen resepsjon og en bra restaurant som tilbyr frokost.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,4 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (fra 6 dollar)
Byggeår: 1966
Basseng: JA
Pris: Fra ca. 1.600 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Santa Cruz


Rio Vista Suites – \bigstar\bigstar\bigstar

Rio Vista Suites er et mindre, men svært populært 3-stjernes hotell med sentral beliggenhet i Santa Cruz. Det består av kun 12 gjesterom i en gammel bygning i viktoriansk stil fra 1890-tallet. Fra Rio Vista Suites er det få minutters gange til strandpromenaden og Santa Cruz-stranden, og her finnes en rekke restaurant- og shoppingmuligheter. Hotellet har en avgift på 5 dollar per rom per natt, men da er både frokost, trådløst internett og parkering inkludert i prisen. Dette overnattingsstedet får svært gode tilbakemeldinger av de besøkende!

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,3 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (gratis)
Byggeår: 1890
Basseng: JA
Pris: Fra ca. 1.000 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Santa Cruz

2. Monterey


Monterey Plaza Hotel & Spa – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

Monterey Plaza Hotel & Spa er et svært bra 4-stjerners spa-hotell med fantastisk beliggenhet ut mot havet i Monterey. Det ligger noen få minutters gange fra Monterey sentrum, og avstanden til de berømte attraksjonene Fisherman’s Wharf og Monterey akvarium er omtrent en kilometer. Monterey Plaza har et svært populært spa med full service og fantastisk utsikt utover havet, og i tillegg en bra resturantant som serverer frokost fra 14 dollar per person. Her er det også et bra treningsstudio og døgnåpen resepsjon. Det finnes en rekke restauranter og shoppingmuligheter i kort gangavstand innover mot sentrum.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,6 av 5,0
Internett/frokost: JA (mot avgift) / JA (fra 14 dollar)
Basseng: NEI
Pris: Fra ca. 1.900 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Monterey


Monterey Bay Inn – \bigstar\bigstar\bigstar

Monterey Bay Inn er et bra 3-stjernes hotell med meget bra beliggenhet sentralt i Monterey. Overnattingsstedet ligger omtrent en kilometer unna selve sentrum av Monterey og Fisherman’s Wharf. På Monterey Bay Inn er frokost gratis inkludert i prisen, og denne serveres på rommet på tidspunkt man har bestilt dagen før. Trådløst internett er også inkludert i prisen. Det er kort gangvei til restauranter og shoppingmuligheter. Hotellet har ikke basseng, men enkle spa-tjenester som boblebad. I tillegg er det døgnåpen resepsjon og daglig rengjøring.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,6 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (gratis)
Basseng: NEI
Pris: Fra ca. 1.500 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Monterey


Bestill overnatting langs Highway 1 nå!

Svært gode tilbud
Bonusovernattinger
Prismatch og døgnåpen kundeservice

Få opptil 50 % rabatt
hos hotels.com3. Carmel


La Playa Carmel – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

La Playa Carmel er et meget bra 4-stjernes hotell med bra beliggenhet midt i Carmel sentrum. Fra dette fantastiske overnattingsstedet langs Highway 1 er det bare 3-4 minutters gange til den hyggelige stranden Carmel Beach. Carmel ligger langt nord i California, og temperaturen i sjøen er ofte for lav for bading. La Playa Carmel har imidlertid et bra utendørs basseng for dem som ønsker et bad. Hotellet opererer med en obligatorisk avgift på 25 dollar per rom per natt, men da får man internett og frokost inkludert i prisen. Det er kort gangavstand til Carmel sine mange sjarmerende spisesteder.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,4 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (gratis)
Basseng: JA
Pris: Fra ca. 2.500 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Carmel


Best Western Plus Carmel Bay View Inn – \bigstar\bigstar\bigstar

Best Western Plus Carmel Bay View Inn er et bra, og litt rimeligere 3-stjernes hotell med god beliggenhet midt i Carmel by. Det ligger en kilometers gange fra Carmen-stranden, men det er en rekke restauranter og shopping i området rundt hotellet. Her er også frokost, trådløst internett og parkering inkludert i prisen. Best Western Plus Carmel er derfor et overnattingssted der man får mye for pengene. Her er det i tillegg et fint utendørs bassengområde, air conditioning og døgnåpen resepsjon.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,0 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (gratis)
Basseng: JA
Pris: Fra ca. 1.200 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Carmel

4. Big Sur

For mange er Big Sur høydepunktet langs Highway 1, og området er fantastisk å overnatte i. Prisnivået på overnatting er imidlertid høyt, og prisene er vanligvis vesentlig lavere i byene sør og nord for Big Sur. Det er ikke avgjørende å overnatte for å oppleve Big Sur. Hvis man dropper overnatting anbefaler vi å sette av minst en halv dag til å utforske området. Stopp bilen, og prøv for eksempel å gå tur langs noen av de bortgjemte stiene.


Ventana Inn and Spa, a JdV Hotel – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

Ventana Inn and Spa er et fantastisk 4-stjernes hotell med beliggenhet midt i Big Sur, rett ved Highway 1. Dette er kanskje det beste overnattingsstedet i Big Sur, og her er det to utendørs bassengområder, spa med full service og store uteområder. Ventana Inn har også en meget bra restaurant som serverer gratis frokost, som kan nytes utendørs med fantastisk utsikt utover havet. I tillegg er også trådløst internett og parkering inkludert i prisen. Dette overnattingsstedet har en rekke romtyper, treningssenter og air conditioning. Ventana Inn and Spa er det kostbart hotell som passer for dem som ønsker å unne seg noe ekstra. Det er ikke lov med barn under 17 år.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,6 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (gratis)
Basseng: JA
Pris: Fra ca. 4.500 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Big Sur


Ragged Point Inn and Resort – \bigstar\bigstar\bigstar

Ragged Point Inn and Resort er et bra 3-stjernes hotell som ligger i den sørlige delen av Big Sur. Det har en rekke forskjellige romtyper, mange med fantastisk utsikt utover havet. Hotellet har fantastisk beliggenhet på det kjente stedet Ragged Point langs Highway 1, i et kupert terreng der man kan følge bratte, snirklete stier ned til sjøen. Her er gratis trådløst internett og parkering inkludert i prisen, og frokost serveres i restauranten mot avgift. Dette overnattingsstedet er svært populært blant de besøkende, og et billigere alternativ i Big Sur enn for eksempel Ventana Inn and Spa.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,4 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (mot avgift)
Basseng: NEI
Pris: Fra ca. 1.500 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Big Sur

5. Solvang


Hotel Corque – \bigstar\bigstar\bigstar

Corque er et bra 3-stjernes hotell med sentral beliggenhet i Solvang, en kort kjøretur unna Highway 1, som er svært populært blant de besøkende. Det har 122 gjesterom og et populært utendørs bassengområde. Her er trådløst nettverk og parkering inkludert i prisen. Corque serverer ikke frokost, men det finnes en rekke restauranter i nærområdet. Det er også kort vei til shopping, og museene som Solvang er så kjent for. For de gamblinginteresserte, går det gratis buss til det kjente Chumash Casino som ligger en kort kjøretur utenfor Solvang.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,6 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / NEI
Basseng: JA
Pris: Fra ca. 1.000 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Solvang


Royal Copenhagen Inn – \bigstar\bigstar\bigstar

Royal Copenhagen Inn er et bra og litt rimeligere 3-stjernes hotell med fin beliggenhet i hjertet av Solvang. I tillegg til en gunstig pris for overnatting, har Royal Copenhagen også frokost, trådløst nettverk og parkering inkludert i prisen. Her er det også et fint bassengområde, og svært hyggelig personale som blir verdsatt av de besøkende. Det er kort vei til en rekke av Solvang sine restauranter, men det er også mulig å låne grill dersom man ønsker å tilberede middagen selv.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,2 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (gratis)
Basseng: JA
Pris: Fra ca. 900 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Solvang

6. Santa Barbara

Santa Barbara er en fantastisk by langs Highway 1 og blir gjerne kalt den amerikanske riviera på grunn av det behagelige klimaet. Byen ligger såpass langt sør i California at temperaturene nå begynner å krype langt over 20 grader i sommermånedene. Mange vil nok likevel føle at badetemperaturene i havet er i friskeste laget. Når man velger overnattingssted i Santa Barbara bør man vurdere om man ønsker et hotell med basseng eller ikke. Hotellene med basseng vil generelt ligge noe høyere i pris. I tillegg bør man vurdere om man ønsker et overnattingssted som ligger oppe i selve sentrum med gangavstand til strendene, eller om man ønsker et ved strendene med gangavstand til sentrum. Her anbefaler vi to hoteller langs strendene og to i selve sentrum.

Dagsaktuelle hotelltilbud i Santa Barbara:


Four Seasons Resort The Biltmore Santa Barbara – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

Four Seasons Resort The Biltmore er et svært bra 5-stjerners luksushotell i utkanten av Santa Barbara. Det ligger ved sjøen rett ved stranden, og noen minutters kjøretur utenfor sentrum av Santa Barbara. Her finnes det meste man kan tenke seg: To utendørs svømmebasseng, spa med full service, en meget bra restaurant og tre utendørs tennisbaner. The Biltmore tilbyr rom i en rekke forskjellige kategorier, alt fra standard enkeltrom til luksuriøse suiter. Det er svært god utsikt fra hotellets restaurant utover stranden og havet. Her er det også et stort treningssenter, gratis barneklubb og air conditioning.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,6 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (fra 32 dollar)
Byggeår: 1927
Basseng: JA
Pris: Fra ca. 4.000 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Santa Barbara


Harbor View Inn – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

Harbor View Inn er et meget bra 4-stjernes hotell med meget god beliggenhet i Santa Barbara. Det ligger ved sjøen rett ved stranden, men også i gangavstand opp til sentrum av Santa Barbara. Hotellet har et fint utendørs bassengområde for dem som ikke ønsker å ligge på stranden. I tillegg er det spa med full service og et bra treningssenter. Det er kort gangavstand til Santa Barbara sitt rike utvalg av restauranter og gode shopping. Trådløst internett er inkludert i prisen på Harbor View Inn. I tillegg er det air conditioning og døgnåpen resepsjon.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,4 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (fra 10 dollar)
Basseng: JA
Pris: Fra ca. 2.500 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Santa Barbara


Canary, a Kimpton Hotel – \bigstar\bigstar\bigstar\bigstar

Canary er et meget bra 4-stjernes hotell i sentrum av Santa Barbara som er svært populært blant de besøkende. Det er lokalisert midt i sentrum, med svært gode shopping- og restaurantmuligheter rett utenfor døren. Det er også gangavstand ned til Santa Barbara-standen og pieren. Canary har et fantastisk utendørs bassengområde på taket, her er det også spektakulær utsikt over Santa Barbara by og havet. Hotellet har gratis utlån av sykkel, og en svært bra restaurant som serverer frokost fra 12 dollar per person. Hotellet har også air conditioning og døgnåpen resepsjon.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,5 av 5,0
Internett/frokost: JA (fra 13 dollar) / JA (fra 12 dollar)
Basseng: JA
Pris: Fra ca. 2.700 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Santa Barbara


Hotel Santa Barbara – \bigstar\bigstar\bigstar

Hotel Santa Barbara er et bra 3-stjerners overnattingssted som ligger i sentrum av Santa Barbara. Det er gode shoppingmuligheter i gaten State Street rett utenfor døra, og Santa Barbara-stranden ligger i gangavstand. Hotellet har en god frokost og trådløst internett inkludert i prisen. Det er døgnåpen resepsjon og air conditioning. Hotell Santa Barbara passer bra for dem som ikke er opptatt av å ha basseng, og dem som ikke må bo ved stranden.

Diverse informasjon
Gjestens vurdering: 4,1 av 5,0
Internett/frokost: JA (gratis) / JA (gratis)
Byggeår: 1926
Basseng: NEI
Pris: Fra ca. 1.600 pr. natt og oppover

Mer info / Bestill
Andre hotell i Santa Barbara

Alle bilder fra hotels.com